tiistai 31. tammikuuta 2017

Kaurakräkkerit


Tein näitä suolaisia kaurakeksejä jo ennen joulua mutta muistin ne vasta nyt kun mietin jotain tarjottavaa lohitahnan kanssa. Aikaisemmin söimme näitä ihan tuorejuuston kera ja hyviltä maistuivat:)

Ohje tässä:

2 3/4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl oliiviöljyä
1 ½ dl vettä
1 munanvalkuainen ja seesaminsiemeniä koristeluun

Pyöräytä kaurahiutaleita tehosekoittimessa, kunnes ne hieman hienontuvat mutta eivät kuitenkaan muutu jauhoksi. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää oliiviöljy ja vettä, kunnes muodostuu tiivis taikina. Anna taikinan levätä puolisen tuntia (esim.kelmun alla, että ei kuivu).
Kauli taikina kahdessa erässä ohueksi levyksi ja tee siitä muotilla pyöreitä keksejä. Leikkaa pikkumuotilla keskustaan reikä. Laita keksit leivinpaperin päälle pellille. Vatkaa valkuaisen rakenne rikki, voitele keksit kevyesti ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista 185 asteessa noin 15 minuuttia.

Liikaa vettä=kovia keksejä, joten ole tarkkana määrien kanssa.
Ja muistaakseni oma uunini vaati hieman pidemmän paistoajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti