torstai 29. lokakuuta 2015

(Gluteenittomat) ChurroT


2 1⁄2 dl vettä
100 g voita tai leivontamargariinia

1⁄4 tl suolaa
2 1⁄2 dl gluteenittomia jauhoja esim. fin mixin hienoa jauhoseosta
3 kananmunaa
 
Paistamiseen: rypsiöljyä (1 litra)
Pinnalle: sokeria tai sokeri-kaneli sekoitusta
 
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. 
Lisää joukkoon jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. 
Siirrä taikina pursotinpussiin. Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa. 
Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
Pursota taikinasta öljyn joukkoon sormenpaksuisia, noin kymmenen sentin pituisia tankoja. 
Voit leikata taikinan poikki saksilla. 
Varo, ettei pursotinpussi koske kuumaan öljyyn. 
Paista 3-5 churroa kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. 
Nosta kypsät churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kierittele sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla kuten me teimme:)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti