torstai 2. heinäkuuta 2015

Mustikka-vaahtokarkkikakku

Oijoi joi, nyt tuli tehtyä herkullista täytekakkua tai juustokakkua tai miksi tätä nyt kutsuisi...

Läpimitaltaan 24 cm, korkeutta 5 cm;)
Pohja on suklainen; tehty ohjeella lasillinen(2 kpl) kananmunia, lasillinen Siro erikoishienoa sokeria ja lasillinen gluteenitonta jauhoseosta, josta osa kaakaojauhetta(n.2 rkl) sekä ripaus leivinjauhetta.
 Kaikissa samankokoisissa laseissa siis yhtä paljon aineksia.
Vatkaa ensin munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdellä kertaa siivilän läpi. Sekoita sähkövatkaimen pienimmällä teholla sekaisin. Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa irtopohjavuoassa n.25 minuuttia 175 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla.

Tee sillä välin täyte. Laita kattilaan ½ dl vahvaa marjamehua sekä 3 dl mustikoita. Anna kiehahtaa ja ota pois hellalta. Sekoita joukkoon 120 g pieniä vaahtokarkkeja. Vispilä on tässä hyvä työväline. Vaahtokarkit sulavat ja mustikat hajoavat. Anna jäähtyä esim.jääkaapissa. Vatkaa 2 dl vispikermaa vaahdoksi ja lisää joukkoon 200 g vaniljarahkaa. Kaada myös jäähtynyt marja-mehuseos vaahdon joukkoon vatkaten voimakkaasti sähkövatkaimella. Varo sotkua...
Ota kakkupohja pois vuoastaan, pese vuoka ja leikkaa sen pohjalle leveitä leivinpaperisuikaleita kakun siirtämistä varten. Laita kakkupohja takaisin vuokaan ja kaada täyte päälle. Nosta hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Koristele ja herkuttele! 

Päällä pieniä vaahtokarkkeja ja puutarhamustikoita.

4 kommenttia:

  1. Vaahtokarkki-mustikkatäyte kuulostaa hyvältä yhdistelmältä :)

    VastaaPoista
  2. Vau, onpa herkullisen kuuloinen ja näköinen resepti. Pitääpäs laittaa muistiin, kun joskus tarvii gluteenittomia ohjeita!

    VastaaPoista
  3. Herttinen, kyllä on herkullisen näköinen - tätä pitää kokeilla...joskus...........

    VastaaPoista