tiistai 10. helmikuuta 2015

Toscakakku(gluteeniton)

Pakkohan se oli tehdä, siis gluteenittomanakin. Ja ihme oli tapahtunut; lapset ovat kasvaneet ja oppineet pitämään toscakakusta!

  Taikina:
100 g leivontamargariinia
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
 Kuorrutus:
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 rkl maitoa
reilu desi mantelilastuja
 
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle, rasvaa ja korppujauhota vuoka. MUISTA käyttää gluteenittomia korppujauhoja. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sitten jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, sulatettu rasva sekä lopuksi kerma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa n.25 minuuttia. Valmista kakun paistamisen aikana kuorrutus kuumentamalla kaikki ainekset kattilassa miedolla lämmöllä. Kun kuorrute sakenee, se on valmista. Ota kakku pois uunista, kaada täyte päälle ja paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes kakku on kauniin värinen. 

4 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin kokeilla, minä niin pidän toscakakusta............ja hyvä, että lapsesikin :)
    Oliko tässä koostumus ok eikä hajoa heti käsiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän koostumus oli aivan loistava; tavallisesta toscakakusta poiketen hyvin ilmava! Mutta ei hajonnut käsiin!
      AInut mistä voi valittaa on, kun tuo kuorrute vähän valui reunoille, mutta koska jähmettyi sinne oli se herkku siinäkin:)

      Poista
  2. Nyt tein tätä ja oli todellakin oikein onnistunut tuotos eikä mikään höttönen - kiitos siis taas tästä ja oikein Wallatonta Wappua! ps. Linkitin blogiini sinulta tämän ohjeen...

    VastaaPoista
  3. Hei- taas olisi tarkoitus tehdä tätä sinun ohjeellasi - nyt kysyisin, jos kerkeät vastata - oletko koskaan tehnyt tätä pellillistä - eli käyttäytyykö yhtä kivasti kuin pienemmällä versiolla - lupailin hieman ystävän pojan lakkiaisiin tehdä gluteenitonta - makeaa ja suolaista ja muistin tämän ihanan toscakakun.....

    VastaaPoista