tiistai 4. marraskuuta 2014

Herkkuja isälle



 Tämän sadepäivän piristys ovat nämä suklaiset pikkumarengit!
Tarvitset niiden tekoon ainoastaan kaksi valkuaista, desin erittäin hienoa sokeria, vajaan teelusikallisen maissitärkkelystä, tipan valkoviinietikkaa ja pari palaa tummaa suklaata.
Vatkaa valkuaisia ensin kulhossa pari minuuttia, kunnes muuttuvat valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeriin sekoitettu maissitärkkelys vähitellen samalla vatkaten. Lopuksi lorauta tippa etikkaa joukkoon ja vatkaa niin kauan, kunnes vaahto pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen nurinpäin:)
Minä sulatin ihan kaikki kolme palaa suklaata mikrossa ja lisäsin sen vaahtoon. Mutta älä sinä sekoita suklaata lainkaan, niin saat selvät raidat(suklaa sekoittuu joukkoon kun lusikoit vaahdon pursotinpussiin). Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä ruusukkeita ja paista 125-asteisessa uunissa n.tunti. Nam.

4 kommenttia:

  1. Oi, mitä ihania pikkuherkkuja! Tällaisia marenkeja on itsekin pitänyt pitkän aikaan kokeilla, ehkä nämä pääsevät pian uuniin täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna piti tekemäni seuraava satsi, vähän eri makuisia, mutta ainakaan meidän Prismasta ei löytynyt enää yhtään pussia erittäin hienoa sokeria:(
      Ja pursottamiseen suosittelen muuten Eskimon pursotinpusseja!

      Poista
  2. Marengit olis niin hyviä. Jouluksi ajattelin kokeilla piparkakkuversiota näistä (vaahtoon piparimuruja). Pitänee vaan alkaa harjoitella, kun joka kolmas kerta tuntuu aina menevän joku mönkään. :D

    VastaaPoista
  3. En ole kyllä mikään marengin ystävä, mutta hienolta näyttää :)

    VastaaPoista