lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vadelma-kerrosleivät

 
200 g leivontamargariinia
1½ dl sokeria
1½ dl riisijauhoa
1½ dl maissijauhoa
1½ dl perunajauhoa
1 kananmuna
vadelmahilloa/-marmeladia
tomusokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita jauhot huolellisesti keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Lisää myös kananmuna. Pursota taikinasta samankokoisia pikkuleipiä pellille leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa n.12 min. Älä anna ruskistua. Jäähdytä pikkuleivät.
Levitä yhdelle pikkuleivälle vähän vadelmahilloa ja paina varovasti toinen pikkuleipä kanneksi. Koristele siivilöimällä tomusokeria päälle.

Täällä testaillaan vähän eri reseptejä tulevia rippijuhlia silmällä pitäen. Nämä onnistuivat hyvin, jopa maistuivat hyvälle;) Ja ovat tietysti gluteenittomia!


4 kommenttia:

  1. Tuollaiset pikkuleivät ovat suosikkilistani kärkipäässä, gluteiinittomana en ole ikinä maistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en taas juurikaan piittaa tämäntyyppisistä kekseistä-mutta nää olikin hyviä! Eibät ollenkaan rasvaisia niinkuin yleensä:) Voin siis suositella!

      Poista
  2. Olipa hauska sattumus tänne tulo, etsin jotain ja tulin sivullesi,,,,,valmiina jo luulemaan, että on tavisohje, mutta mikä mahtavan iloinen yllätys, kun aloin lukemaan reseptiäsi, että tämä olikin jo valmiiksi minulle sopiva eli gluteeniton! Kiitos. Iloa elämääsi ja mahtavaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Muitakin gluteenittomia ohjeita löytyy;valitse vain sivubannerin tunnisteista gluteenitonta:) Tänään tein itseasiassa älyttömän hyvää gluteenitonta pizzaa...

      Poista