keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Aleksanterin leivokset (gluteeniton)


Pohja:
200 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
1½ dl mantelijauhetta
1½ dl maissijauhoja
2 tl vaniljasokeria
Väliin: 
vadelmamarmeladia
Päälle:
2½ dl tomusokeria
2-3 rkl veden ja sitruunamehun sekoitusta
tippa punaista karamelliväriä

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhot taikinaan hyvin sekoittaen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina lusikan avulla leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi n. 15 minuuttia. Leikkaa levy puoliksi heti uunista oton jälkeen. Anna jäähtyä kunnolla. Levitä sitten toisen puolen päälle ohut kerros marmeladia. Nosta toinen pala päälle varovasti lastoilla tukien.
Tee kuorrute sekoittamalla tomusokeriin veden ja sitruunamehun sekoitusta. Lisää tippa elintarvikeväriä hyvin sekoittaen. Jos seoksesta tulee liian löysää, lisää joukkoon hieman tomusokeria. Levitä kuorrute nuolijalla tai pitkällä lastalla päälle. Anna pinnan kovettua. Leikkaa sopivan kokoisiksi palasiksi. 
Ja herkuttele! 
 
Näitä tullaan tarjoamaan rippijuhlissa!
 
 

2 kommenttia:

  1. Ovatpa herkullisen näköisiä,,,,,,,miten hajoavaisia ovat?
    Kivaa juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Vielä on juhannusta jäljellä...hyvää keskikesän juhlaa Sinullekin!
    Eivät olleet ihan kauhean hajoavaisia, mutta maistuivat paremmilta huoneenlämpöisinä, älä suotta säilytä jääkaapissa:)

    VastaaPoista