torstai 29. elokuuta 2013

Omenamuffinsit

Tänä vuonna ei tulekaan paljon omenoita; olin lähes järkyttynyt kun kävin toteamassa asian! Joka vuosi kannan niitä ämpärikaupalla kompostiin, mutta silti...No, tänään työpäivän jälkeen(ja opiskelujen sijasta) tein omena-murumuffinseja:


Ohje on Leilan Pala kakkua ja paljon muuta-kirjasta.

Taikina:
100 g leivontamargariinia
2 dl maitoa
1 pestyn sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
4 omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
1 rkl kanelia
Muruseos:
75 g kylmää leivontamargariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Sulata leivontamargariini ja lisää siihen maito sekä sitruunankuori. Vaahdota kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon haalea neste. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos taikinanesteeseen. 
Poista omenista siemenkodat ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Paista omenapaloja pannulla voin, sokerin ja kanelin seoksessa sekoitellen. Jäähdytä.
Kuutioi muruseoksen voi pieniksi kuutioiksi ja nypi joukkoon kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri.
Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. Sekoita omenapalat taikinaan ja täytä sillä joka vuoasta 2/3. Ripottele reilusti muruseosta muffinien pinnalle. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa n.25 minuuttia. Nauti:)

PS.Muruseosta tuli aivan liikaa; muffinseja tuli tällä ohjeella 15 kappaletta mutta murua olisi riittänyt varmaan vielä toiseen satsiin...katotaan, jos vaikka viikonloppuna leivonkin näitä lisää - hyviä ovat nimittäin!

2 kommenttia:

  1. namnam hyvii oli!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä arvasin että sä tykkäät näistä, kunhan vaan uskalsit ensin maistaa, Eva-rakas:)

      Poista