tiistai 2. heinäkuuta 2013

Aina ei voi onnistua...

...ei edes ihan joka kerta!
Tänään maisteltiin Angry Birdsien sateenkaarikakkua(ohje Stellan kakkukirjasta), joka olisi kyllä voinut jäädä tekemättä...laitan tähän kuitenkin kuvan ja ohjeenkin, jos joku haluaa kokeilla paremmalla onnella...




Kuten kuvasta näkyy, mangosose ja appelsiinimehu eivät todellakaan riittäneet värjäämään massoja "sateenkaari"-värisiksi...vadelmasoseella onnistuin edes jotenkuten...

Keksimuropohja:
150 g vaaleita keksejä(käytin 200 g Digestivekeksejä)
1 dl voita (käytin 75 g leivontamargariinia)

Kolme annosta juustokakkumassaa:
(limetin/appelsiinin, mangon ja vadelman makuista)
100 g tuorejuustoa
 1 dl kermaa
100 g/ 1 dl marjoja tai hedelmiä(pakasteena tai soseena)
½ dl sokeria
2 liivatelehteä

Valmistele kakkurengas(irtopohjavuoan reunus): aseta se tarjoilulautaselle ja leikkaa leivinpaperista renkaan korkuinen kaistale, jolla suojaat vuoan reunat sekä estät kakkua tarttumasta siihen. Tämä toimi. Valmista keksimuropohja. Murenna keksit mahdollisimman hienoksi muruksi ja lämmitä voi. Yhdistä keksimurut ja pehmitetty voi, sekoita huolellisesti. Painele massa tasaiseksi kerrokseksi renkaan pohjalle.
Valmista juustokakkumassat haluamassasi järjestyksessä. Huomaa, että ensimmäinen massa jää kakussa alimmaiseksi. Yhdistä tuorejuusto ja kerma ja vaahdota pysyväksi vaahdoksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna marjat tai hedelmät ja sokeri kattilassa ja soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja lisää ne kuumaan marja-tai hedelmäsoseeseen. Sekoita. Anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi ja sekoita pieninä erinä kermavaahtoon. Kaada valitsemasi juustokakkumassa vuoan pohjalle ja tasoita nuolimella. Anna kerrosten hyytyä noin 20 minuuttia ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Hyydytä valmista kakkua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Minä käytin Piltin mangososetta, kotimaisia vadelmia paseerattuna soseena ja appelsiinitäysmehua...väriä tuli ainoastaan vadelmista, makua ei oikein mistään:( 
Sokeria laitoin mangoon vain 1 rkl, vadelmiin en lainkaan(koska unohdin) ja appelsiiniin ½ dl.
Saa antaa vinkkejä, millä saisi kunnolla näköä ja makua?!

2 kommenttia:

  1. Piltit on vettä.... Mä käytän hillohyllyistä Prismasta löytyvää 100% mangososetta. Tuo myydään 500gr "maitotölkissä" Jäätelöt ainakin ovat ihan oranssinkeltaisia ja makua piisaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Täytyykin tutustua Prisman hillohyllyyn paremmin:)
    Piltit on vettä, hillot puoliksi sokeria...niin sitä kuluttajaa harhautetaan...

    VastaaPoista