torstai 13. kesäkuuta 2013

Raparperipai


 Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja(laitoin ohrakasta)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Täyte:
½ l raparperipaloja
2-3 rkl vettä 
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa(laitoin kermaviiliä prkn)
2 dl ranskankermaa
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
(1/4 tl inkivääriä)

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Minä käytin uutta 20 cm:n irtopohjavuokaani, johon laitoin leivinpaperin pohjalle. Pehmitä raparperipaloja hetki sokerilla maustetussa vesitilkassa liedellä tai mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos taikinapohjalle. Minä lisäsin täytteeseen pari ruokalusikallista perunajauhoja, jotta se ei jäisi vetiseksi...ja unohdin inkiväärin. Paista torttua 175-asteisessa uunissa vähintään 45 minuuttia. Torttu oli uunissa kokonaisen tunnin, ja vielä vartin sen jälkeen kun sammutin uunin;) Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.


 Nyt on pakko sanoa että ehkä parasta raparperileivonnaista mitä olen ikinä syönyt, ja kaunista!

4 kommenttia:

  1. On muuten sikahyvää!!!

    VastaaPoista
  2. Oih, onpa herkullisen näköistä! Täytynee tätä ihanuutta mökillä testata, kun siellä raparperit odottavat tekijäänsä;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Tuota täytyykin kokeilla Juhannukseksi :)

    VastaaPoista