torstai 17. tammikuuta 2013

Dallaspullat

Miksiköhän näitä pullia nimetään amerikkalaisten kaupunkien mukaan?! On Bostonia, on Dallasia....mitä seuraavaksi, saa vinkata;)


Taikina:
2½ dl maitoa
1 pussi (11g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
n.7½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita
1 kananmuna
½ prk (a´250g) maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ pussia (a´63g) Vanhan Ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
1 dl mantelirouhetta

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita maidon joukkoon sokeri, suola, muna, vaniljasokeri ja pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta taikina. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan nousta n.puoli tuntia.
Sekoita pehmeän voin joukkoon muna, rahka, sokerit, vaniljakastikejauhe ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina n.30x50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle ja kääri levy kääretortun tapaan pitkän reunan suuntaisesti. Jaa taikinarulla 16-19 osaan. Pane pullat leivinpaperin päälle pellille tai paperisiin muffinivuokiin. Peitä liinalla ja anna kohota jälleen puolisen tuntia.
Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nauti lämpiminä kylmän maidon kanssa, nam:)


1 kommentti:

  1. Teksas pulla, muistaakseni sellai on jossain... Boston kakku... Manhattan drinkki, mut nyt meni jo ohi aiheenkin :-D

    VastaaPoista