torstai 10. maaliskuuta 2011

Porkkana-perunagratiini

Vinkkinä viikonlopun päivällispöytään:) Voin suositella; meillä tätä syötiin viime viikonloppuna ensin possupihvien kanssa ja seuraavana päivänä vielä kanafileiden kanssa. Hyvää oli!


6 porkkanaa, 6 jauhoista isoa perunaa, 2 sipulia

Gratiinikastike: 1 prk ranskankermaa, 1½ dl juustoraastetta, 1½ tl yrttimaustesekoitusta, 3/4 tl suolaa, valkopippuria, 1½ dl maitoa, 1½ rkl ohrakasta

Pese ja kuori juurekset. Pilko ne isohkoiksi tikuiksi. Sipulin voit hienontaa kokonaan. Laita ensin porkkanatikut kypsymään vähään kiehuvaan veteen kattilaan. Kypsennä viisi minuuttia ja lisää perunatikut. Sipulit tarvitsevat vain muutaman minuutin kypsymisajan. Keitä juurekset lähes kypsiksi. Valuta ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Sekoita gratiinikastikkeen ainekset ja kaada kastike juuresten päälle. Kypsennä 250-asteisen uunin ylätasolla kymmenisen minuuttia, kunnes gratiini on saanut kauniin ruskean värin. Kuten kuvassa:)

Itse käytin ranskankerman sijasta turkkilaista jogurttia, kun sitä nyt sattui kaapissa olemaan.

2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla. Oon aivan surkea ruoanlaittaja (=ei kiinnosta tippaakaan), mutta olen niin lopen kyllästynyt ruokiimme, että etsinn ja testailen parhaillaan uusia. Kiitos ohjeesta siis!

    VastaaPoista