lauantai 5. helmikuuta 2011

Pellavansiemen-patongit

2½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
reilu rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
reilu 2 rkl ruisleseitä
½ dl pellavansiemenrouhetta
5½ dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon.
Lisää öljy, suola, leseet, pellavansiemenrouhe ja
vehnäjauhot. Alusta taikina hyvin ja anna kohota
noin 30 minuuttia.
Leivo taikinasta kolme lyhyttä patonkia ja nosta
ne pellille leivinpaperin päälle. Tee veitsellä viillot
patonkien päälle ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Voitele vedellä ja paista 225-asteessa 20-30 min.
.
Tässä kuvassa vain kaksi patonkia (oivariinilla,nam),
mutta myös ihana leivinliinani, jonka sain siskoltani
jo viime syksynä. www.almedahls.se

1 kommentti:

  1. Sinulla on niin ihania leivonnaisia täällä, että melkein itsekin intoutuu leipomaan :)

    VastaaPoista