torstai 24. helmikuuta 2011

Kakkua ja arvontaa :)

Ei, en ole arponut vielä vaan muistutan että ehdit vielä ottaa osaa dymoteippien ja/tai Skräpteekin lahjakortin arvontaan. Huomenna arvotaan !
Tänään, pakkasten taas rajoittaessa elämänmenoa, leivoin muutamassa
muussakin blogissa nähtyä suklaa-suolapähkinäkakkua...nam.
.
Ainakin Sini ja Heidi ovat tehneet omat versionsa tästä herkusta:)
Laitan ohjeen tähän vielä itsellenikin muistiin :
.
150 g voita tai margariinia
3 munaa
2 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
12 Dumle-karkkia
.
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
2 dl suolapähkinöitä
.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka.
Sulata voi. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Lisää myös voi.
Kaada taikina vuokaan. Paloittele karkit ja painele ne taikinaan.
Paista uunin keskiosassa n.10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota
kakku vuoastaan. Sulata suklaat varovaisesti mikrossa eri astioissa.
Kaada pähkinät kakulle ja valuta päälle sulat suklaat. Siirrä kakku
kylmään jähmettymään.

5 kommenttia:

  1. Mulla on hirvittävä karkkituska. Kohta on näppäimistö kuolassa, kun lueskelen ohjetta ja katselen kuvaa.

    VastaaPoista
  2. Tää on nii-in hyvää varsinkin tälläiselle karkkilakkolaiselle:D
    (Suklaa EI ole karkkia:)

    VastaaPoista
  3. Minäkin tein eilen tätä kakkua ja paistoin 10 minuuttia tarkistamatta onko kakku kypsä. Niinhän siinä kävi että kauan odotettu herkku kävi ulkona jäähtymässä ja aloin leikata palaa huomaten että on aivan raaka. Söin siitä sitten reunat ja maistelin vähän raakaa :D.

    VastaaPoista
  4. Mä paistoin 15 minuuttia, mutta tärkeintä on todella odottaa että jäähtyy kunnolla. Tänään leikkaaminenkin onnistui paljon paremmin:)

    VastaaPoista
  5. Oi mikä herkku!! Pitää ottaa resepti talteen.

    VastaaPoista