keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Pannukakut ja sitruunavaahto

Ihan suoraan uusimman Koti&keittiö-lehden sivuilta bongattu.
Oliko arvattavissa että tälläinen sitruunan ystävä ihastuisi niin että söi loput vaahdot lusikalla purkista ;)

Tämä on Kanada :)

Tässä näkyy hyvin pannukakun koostumus ja sitruunavaahdon määrä ;)

Sitruunavaahtoo !!!! Sitä voi nauttia myös vaikka paahtoleivän päällä.

Ohje tulloo tässä :

Taikina : 2 munaa, 1 prk kermaviiliä, 1 dl maitoa, 4 dl vehnäjauhoja, 1 rkl sokeria, 1 tl suolaa, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl soodaa, 2 rkl voisulaa
Paistamiseen : voita tai öljyä
Sitruunavaahto : 75 g voita, 1 dl sokeria, 3/4 dl sitruunamehua, 2 munaa

Valmista ensin sitruunavaahto. Mittaa kattilaan voi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna niin, että sokeri ja voi sulavat. Ota kattila pois levyltä ja lisää munat vatkaten. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna noin 5 minuuttia samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna vaahdon jäähtyä.

Tee pannukakut. Sekoita kulhossa munat, kermaviili ja maito. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen voisulan kanssa. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna voi pienellä blinipannulla tai ohukaispannulla ja nostele taikinaa pannulle. Paista pannukakut kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoile pannarit sitruunavaahdon kanssa.

Sitruunavaahto oli jos mahdollista vielä parempaa seuraavana päivänä :)

4 kommenttia:

  1. auts, näyttää niin hyvältä ja toisen sitruunahullun on kanssa kokeiltava, mä en ollut ehtinyt lehdessä vielä resepteihin :)

    VastaaPoista
  2. Kanada on aika hyvin onnistunut :)

    Mä en ikinä osaisi tuollaisia pannulla molemmin puolin paistettuja kutsua pannukakuiksi. Nehän on ihan selvästi lättyjä.

    VastaaPoista
  3. Tuo soodapannukakkuhan on tyypillistä venäläistä. Mutta ne paistaa ne lähestulkoon upporasvassa, siis pannulla on oikeasti öljyä pari senttiä ja kakkuset paistetaan siinä. Pitää kokeilla heti tätä -kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Naminami!!! Vaan meillä päin ei taida olla kermaviiliä.. milläköhän sen korvaisi.

    VastaaPoista