tiistai 29. kesäkuuta 2010

Vanilja-raparperipiiras

Kaikki kunnia sille kelle se kuuluu:)
Eli resepti on löydetty Kinuskikissan
blogista. Käykääpä katsomassa mitä
kaikkia herkkuja siellä on:)

Pohja :
150 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte :
2 pss BlåBandin vanhanajan vaniljakastiketta
4½ dl kevytmaitoa
130 g valkosuklaata
3-4 dl kuutioituja raparpereja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna
hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot
ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piiras-
vuoan pohjalle ja reunoille.
VINKKI : laita taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään,
niin reunoille levittäminen sujuu paremmin. Käytä levittä-
misessä apuna vehnäjauhoja.
Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä sekaisin.
Laita tekeytymään jääkaappiin n.10 minuutiksi.
Rouhi valkosuklaa ja sekoita se vaniljakastikkeeseen.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja
painele joukkoon raparperit. Paista 200 asteessa n.40
minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se tummuu liikaa.

1 kommentti:

  1. Eeiiii... Ei nyt näitä ihania leipomisia :-D
    Onneksi annoin naapurille meidän viimeiset raparperit!

    VastaaPoista